DS Smith Packaging får ny chef  i norra Europa

PUBLICERAD: 17 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Thomas Kure Jakobsen blir ny chef för DS Smith Packaging i norra Europa.

Danske Thomas Kure Jakobsen har utnämnts till ny chef för förpackningskoncernen DS Smith Packagings nordeuropeiska region, som bland annat omfattar Sverige, Finland, Norge och Danmark. Det skriver danska PACKobserver.
Thomas Kure Jakobsen efterträder Thibault Laumonier, som utnämnts till VD för DS Smith Packaging i Frankrike. 

I sin nya tjänst blir Thomas Kure Jakobsen chef över ca 1.500 anställda och VD för en verksamhet som omsätter cirka strax under 4 miljarder kronor.

”Med utnämningen av Thomas Kure Jakobsen understryker vi vårt fokus på innovativa förpackningslösningar med kunden i fokus”, skriver DS Smith Packaging i ett pressmeddelande.

Thomas Kure Jakobsen anställdes för 1,5 år sedan som VD för DS Smith Packagings danska verksamhet. Dessförinnan innehade han en chefsposition i bryggerikoncernen Carlsberg. 

I sin nya ställning kommer Thomas Kure Jakobsen att ingå i ledningsteamet för DS Smith Packaging Europe.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx