DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

PUBLICERAD: 13 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari
DS Smith tar ytterligare en stansmaskin i drift på anläggningen i Värnamo. Foto: Pär Ingelsten

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.

Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith. Foto: Arkivbild

DS Smith satsar vidare på stansmaskiner från Bobst. 2014 investerade förpackningsföretaget i en komplett anläggning i Värnamo 2014. Satsningen på den för tiden nya maskintypen föll väl ut och två år senare investerades i en likadan maskin till enheten i Mariestad. Nu är det dags för Värnamo igen. Ytterligare en stans, Bobst Mastercut med tillhörande bansystem, till ett sammanlagt värde av 50 miljoner, står beredd att tas i drift.

– Marknaden utvecklas och vi med den. Och att vi satsade direkt på den modernaste tekniken visade sig vara ett klokt beslut. Nu går vi vidare på den inslagna vägen, säger vd:n Thorbjörn Sagerström.

Foto: Pär Ingelsten

 

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Tingstad förvärvar flexotryckare i Örnsköldsvik

I slutet av december berättade vi om Tingstads uppköp av Optipack. Nu inleder företaget 2023 med ytterligare ett förvärv.
Namnlos-design-1

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah