DS Smith i Värnamo växer och utökar med 20 nya medarbetare

PUBLICERAD: 10 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

DS Smith Sverige ska nyanställa 20 medarbetare till sin fabrik i småländska Värnamo. (Bild DS Smith Sverige)|”Flera faktorer som ligger bakom vår positiva utveckling”, säger VD Thorbjörn Sagerström. (Bild DS Smith Sverige)

Förpackningsproducenten DS Smiths svenska verksamhet går på högtryck och nu behöver man nyanställa 20 medarbetare till fabriken i Värnamo.

”Flera faktorer som ligger bakom vår positiva utveckling”, säger VD Thorbjörn Sagerström. (Bild DS Smith Sverige)

”E-handeln har ökat kraftigt samtidigt som efterfrågan är stor inom livsmedelsindustrin. Det har skapat ett självklart sug efter miljövänliga förpackningar. Samtidigt har vårt sätt att hantera pandemin gjort att vi klarat oss lindrigt och hela tiden kunnat producera på ett sätt som matchat en stark efterfrågan”, säger VD Thorbjörn Sagerström i en kommentar till den positiva utvecklingen.

DS Smith Sverige skriver i ett pressmeddelande att ett schema vid anläggningen i Värnamo med produktion dygnet runt fem dagar i veckan inte längre räcker till för att möta en ökande efterfrågan, utan nu måste man även täcka in med arbetsskift under veckohelgerna – en satsning som kräver snabb nyanställning av 20 nya medarbetare.

Enligt VD Thorbjörn Sagerström tittar man brett, när man söker de nya medarbetarna. Bransch- och yrkesvana är givetvis fördelar, men även personer med färska gymnasieerfarenheter kan komma ifråga.

”Inom kort kommer vi även att göra en liknande rekrytering till vår anläggning i Mariestad”, säger Thorbjörn Sagerström.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x