DS Smith framtidssatsar med nytt logistikcenter

PUBLICERAD: 4 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Vid logistikposition Sunnanå, utanför Malmö, uppför Catena moderna logistikcentra för förpackningsföretaget DS Smith och leksakskedjan Lekia.

Förpackningsföretaget DS Smiths svenska dotterbolag, med huvudsäte i Värnamo, skriver i ett pressmeddelande att man satsar för framtiden och som ett led för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften genomför man strategiska investeringar i ett nytt logistikcenter i Malmö.

Det moderna logistikcentret, som byggs för att kunna möta framtidens behov, kommer att placeras utmed E6:an i Malmö. DS Smith skriver att det blir ett logistikcenter med ett mycket bra strategiskt läge för både logistik, kommunikation och marknadsprofilering.

DS Smith har tecknat avtal med Catena om logistikcentret, som kommer att uppföras vid vad Catena kallar logistikposition Sunnanå, strax utanför Malmö. På platsen ska Catena uppföra två byggnader med gemensam lastgård och parkering. Totala utrymmet blir drygt 36.000 kvadratmeter. DS Smiths del blir på drygt 5.800 kvadratmeter. På platsen kommer även leksakskedjan Lekia att inrätta ha ett logistikcenter på ca 6.000 kvadratmeter.

Inflyttning för DS Smith och Lekia är beräknad till tredje kvartalet 2019.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx