DS Smith förenklar kundernas cirkulära resa

PUBLICERAD: 25 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith lanserar ett mätverktyg för förpackningsköpare som ska göra det lättare att göra smarta cirkulära förpackningsval. Foto: Pressbild

DS Smith introducerar Circular Design Metrics – en mätmetod som ger kunderna möjlighet att bedöma sina förpackningars cirkuläritet utifrån flera parametrar.

Mätverktyget Circular Design Metrics. Foto: Pressbild

Hur påverkar olika beslut kring en förpacknings design miljön? Det vill DS Smith ge sina kunder svar på med sin nyutvecklade tjänst. Förpackningsjätten lanserar ett verktyg som ska underlätta för företag i förpackningarnas designprocess. Företag kan mäta förpackningarnas cirkuläritet, och jämföra lösningarnas miljöprestanda, utifrån de olika besluten som tas i designprocessen. I förlängningen kommer det bidra till en minskad miljöpåverkan, enligt DS Smith.

Verktyget Circular Design Metrics bedömer förpackningar utifrån åtta parametrar. Det är bland annat efter hur återvinningsbar förpackningen är, hur optimerad den är för försörjningskedjan och hur mycket förnybart material förpackningen innehåller. Enligt DS Smith är mätverktyget det första i sitt slag.

 

– Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin miljöpåverkan. Vi vill visa varumärkena det vackra med cirkulär ekonomi och uttryckligen låta dem förstå vad deras förpackningsval betyder för den modellen. Våra nya mätvärden för cirkulär design är en banbrytare som driver miljöprestanda i förpackningar. Vi är glada att använda vår expertis för att hjälpa företag, stora som små, på deras resa att bli cirkulärt redo, säger Stefano Rossi, förpackningschef på DS Smith.

 

Läs vidare

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

BEWI ökar sin återvinningskapacitet genom att öppna en cirkulär hubb i Norrköping

BEWI öppnar nu sin nya cirkulära hubb i Norrköping, vilket ökar företagets återvinningskapacitet för EPS (expanderad polystyren) med 40 procent.
BEWIx

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x