Dryckesmugg av biobaserad PP ersätter fossila engångsbägare

PUBLICERAD: 28 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Be O Lifestyles dryckesbägare av biobaserad Bornewables-PP är tänkt att ersätta engångsmuggar i konventionell plast. (Bild Be O Lifetyle)|Be-O-bägaren kan användas till såväl kalla som varma drycker. Den kan förslutas för att innehållet ska hålla temperaturen och den är försedd med greppvänliga ”rillor” och med ett behändigt bärhandtag. (Bild Be-O Lifestyle)

Nederländska företaget Be O Lifestyle, baserat i Nijmegen, lanserar en 100 procent återanvändbar dryckesbägare, tillverkad i biobaserad polypropen (PP). Bägaren ska ersätta engångsmuggar av fossil plast.

Tanken är att Be O-bägaren ska ersätta engångsprodukter i konventionell plast inom catering, i hemmet eller på kontoret, etc.

Be O-bägaren är tillverkad av biobaserad PP, som framställs av använda vegetabiliska fetter och oljor, t. ex använd stekolja och frityrolja.

Be-O-bägaren kan användas till kalla och varma drycker. Den är försedd med greppvänliga ”rillor” och med ett behändigt bärhandtag. (Bild Be-O Lifestyle)

I Nederländerna tas en del av den använda stek- och frityroljan om hand av företaget Renewi, som samlar in organiska restprodukter i landet. Polymer- och kemiföretaget Neste, som är verksamt inom förnybara och cirkulära lösningar för bland annat plast, behandlar frityroljan och det övriga restavfallet och Borealis omvandlar slutligen materialet till biobaserad polypropen under varumärket Bornewables.

I Be O Lifestyles fall konverteras sedan Bornewables-materialet till Be O-bägare av plastföretaget VDL GL Plastics i Eindhoven.

Företaget Be O Lifestyle har som motto ”från engångs till återanvändning” och man hävdar att den biobaserade Be O-bägaren kommer att hålla och kunna återanvändas under många år. Företaget säger också att om något går sönder är de enskilda beståndsdelarna i bägaren lätta att reparera.

Be O Lifestyle lanserar sin hållbara och återanvändbara dryckesbägare i dag, den 28 september.

Vi har tidigare skrivit om det biobaserade Borealis-materialet Bornewables. Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx