Dryckesmugg av biobaserad PP ersätter fossila engångsbägare

PUBLICERAD: 28 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Be O Lifestyles dryckesbägare av biobaserad Bornewables-PP är tänkt att ersätta engångsmuggar i konventionell plast. (Bild Be O Lifetyle)|Be-O-bägaren kan användas till såväl kalla som varma drycker. Den kan förslutas för att innehållet ska hålla temperaturen och den är försedd med greppvänliga ”rillor” och med ett behändigt bärhandtag. (Bild Be-O Lifestyle)

Nederländska företaget Be O Lifestyle, baserat i Nijmegen, lanserar en 100 procent återanvändbar dryckesbägare, tillverkad i biobaserad polypropen (PP). Bägaren ska ersätta engångsmuggar av fossil plast.

Tanken är att Be O-bägaren ska ersätta engångsprodukter i konventionell plast inom catering, i hemmet eller på kontoret, etc.

Be O-bägaren är tillverkad av biobaserad PP, som framställs av använda vegetabiliska fetter och oljor, t. ex använd stekolja och frityrolja.

Be-O-bägaren kan användas till kalla och varma drycker. Den är försedd med greppvänliga ”rillor” och med ett behändigt bärhandtag. (Bild Be-O Lifestyle)

I Nederländerna tas en del av den använda stek- och frityroljan om hand av företaget Renewi, som samlar in organiska restprodukter i landet. Polymer- och kemiföretaget Neste, som är verksamt inom förnybara och cirkulära lösningar för bland annat plast, behandlar frityroljan och det övriga restavfallet och Borealis omvandlar slutligen materialet till biobaserad polypropen under varumärket Bornewables.

I Be O Lifestyles fall konverteras sedan Bornewables-materialet till Be O-bägare av plastföretaget VDL GL Plastics i Eindhoven.

Företaget Be O Lifestyle har som motto ”från engångs till återanvändning” och man hävdar att den biobaserade Be O-bägaren kommer att hålla och kunna återanvändas under många år. Företaget säger också att om något går sönder är de enskilda beståndsdelarna i bägaren lätta att reparera.

Be O Lifestyle lanserar sin hållbara och återanvändbara dryckesbägare i dag, den 28 september.

Vi har tidigare skrivit om det biobaserade Borealis-materialet Bornewables. Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}