Dryckesflaskor i PEF-bioplast har bättre egenskaper än PET

PUBLICERAD: 5 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Dryckesflaskor i Avantiums PEF-bioplast har bättre egenskaper än flaskor i fossil PET-plast. (Bild Avantium)|Carlsbergs Green Fibre Bottle använder Avantiums bioplast PEF som inre barriär i en av sina prototyper. (Bild Carlsberg)|Avantiums PEF-flaska orsakar 33 procent mindre CO2-utsläpp än en flaska i fossilt PET. (Bild Avantium)

Tester vid tyska nova-Institute visar att dryckesflaskor i den sockerbaserade bioplasten PEF (polyetylenfuranoat), som utvecklats av nederländska kemiföretaget Avantium, har bättre mekaniska egenskaper, effektivare barriärförmåga och orsakar betydligt mindre koldioxidutsläpp än motsvarande flaskor av oljebaserad PET.

Inom ramen för det europeiska PEFerence-projektet har nova-Institute genomfört en sakkunnigt granskad livscykelanalys (LCA) av Avantiums PEF-applikationer i form av 250 ml och 500 ml dryckesflaskor. Studien visar bland annat att användning av 100 procent förnybart kol i PEF istället för fossilt kol i samma produkter, tillverkade av PET, resulterar i betydande minskningar av utsläppen av växthusgaser (GHG).

Vid nova-Institutes LCA utvärderades PEF och jämfördes med PET i 16 olika effektkategorier, vilka täckte alla relevanta livscykelstadier från vaggan till graven. Den jämförande analysen visade exempelvis att PEF-flaskor, förutom minskning av CO2-utsläpp med 33 procent jämfört med PET, även resulterar i 45 procent lägre ändlig resursförbrukning av fossila bränslen och minskar trycket på abiotiska resurser (mineraler och metaller) med 47 procent tack vare de mekaniska egenskaperna hos PEF.

Avantiums PEF-flaska orsakar 33 procent mindre CO2-utsläpp än en flaska i fossilt PET. (Bild Avantium)

Enligt nova-Institute innebär detta sammantaget en fördel för PEF jämfört med PET, eftersom klimatförändringar och resursanvändning är bland de mest relevanta miljöpåverkande kategorier i den nuvarande politiska agendan och kriterier som driver övergången från fossilt till förnybart kol.

Livscykelanalysen visade också att PEF har 60 procent högre styrka än PET, vilket möjliggör produktion av lättviktsprodukter utan avkall på mekaniska egenskaper. Flaskor i PEF klarar också temperaturer som är 12oC högre vid varmfyllning och de har längre hyllivslängd än PET-flaskor tack vare sina barriäregenskaper.

Vi har tidigare skrivit om Avantium och deras egenutvecklade YXY-teknologi (läs HÄR), där man på katalytisk väg omvandlar växtbaserat socker till bioplasten PEF. Enligt Avantium är PEF-plasten speciellt lämplig för tillverkning av biologiskt nedbrytbara dryckesflaskor. Flaskorna kan tillverkas antingen till 100 procent av PEF eller ingå i multilayerapplikationer tillsammans med andra plastsorter, exempelvis PET.

Carlsbergs Green Fibre Bottle använder Avantiums bioplast PEF som inre barriär i en av sina prototyper. (Bild Carlsberg)

PEF kan också användas som barriärmaterial i fiberbaserade flaskor, som exempelvis är fallet med Carlsbergs uppmärksammade ”Green Fiber Bottle”, där PEF används som inre barriär i en av prototyperna (läs HÄR).

Huvudbyggstenen i PEF är FDCA (2,5-furandikarboxylsyra) som kan tillverkas av sockerarter (fruktos) från exempelvis vete, majs och sockerbetor. Vid tillverkningen av PEF polymeriseras FDCA med växtbaserad monoetylenglykol (MEG) vilket resulterar i en 100 procent växtbaserad PEF-polymer.

Enligt Avantium kan PEF, när tillverkningsprocessen är fullt tekniskt utvecklad, även tillverkas av cellulosa och därmed använda sig av avfallsströmmar från jord- och skogsbruk. Vid sin nuvarande produktionsprocess använder sig Avantium av stärkelse från vete, som odlats i Europa.

Avantium har sedan tidigare startat pilottillverkning av bland annat dryckesflaskor i sitt helt biobaserade förpackningsmaterial och företaget har nu startat byggandet av världens första kommersiella anläggning för tillverkning av PEF-byggstenen FDCA. Fabriken uppförs i nederländska Delfzijl och ska, när den beräknas stå färdiga under år 2024, kunna producera 5.000 ton FDCA om året.

Här finns några intressanta grafer från nova-Institutes jämförande livscykelanalys: (Klicka i graferna för större bild)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx