Divisionschef hos Stora Enso lämnar koncernen efter 25 år

PUBLICERAD: 27 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Kati ter Horst, chef för divisionen Paper inom Stora Enso, lämnar koncernen efter 25 år. (Bild Stora Enso)|Seppo Parvi, CFO i Stora Enso, blir tillfördordande chef för Paper vid sidan av sina ordinare uppghifter som finansdirektör. (Bild Stora Enso)

Kati ter Horst, som arbetat inom Stora Enso i 25 år och varit chef för divisionen Paper och medlem i koncernledningen sedan 2014, lämnar sin post den 1 juli för nya karriärutmaningar utanför Stora Enso.

”Som en högt värderad medlem i vår koncernledning har Kati ter Horst varit drivande i Stora Ensos transformation till ett företag för förnybara material. Hon har visat starkt ledarskap och har haft en strategisk nyckelroll i den omfattande omstruktureringen av vår pappersverksamhet. Jag vill uttrycka min uppskattning och tacka Kati för hennes betydande insatser inom Stora Enso, och önska henne stort lycka till i framtiden”, säger Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso.

”Jag har haft en fantastisk internationell karriär inom Stora Enso, och är oerhört tacksam för allt jag har lärt mig och möjligheten att få arbeta med fantastiska kollegor. Nu har stunden kommit för mig att lämna och påbörja något nytt”, säger Kati ter Horst.

Seppo Parvi, CFO i Stora Enso, blir tillfördordande chef för Paper vid sidan av sina ordinare uppghifter som finansdirektör. (Bild Stora Enso)

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att koncernens finanschef Seppo Parvi kommer – utöver sina befintliga arbetsuppgifter – att ta över det tillförordnade ansvaret för divisionen Paper.

Stora Enso meddelade i mars i år att företaget har inlett en process för eventuell avyttring av fyra av sina fem produktionsanläggningar för papper. Processen är pågående.

Stora Enso har också inlett en förstudie vid sin produktionsanläggning i Langerbrugge, Belgien, gällande konvertering av en av anläggningens två papperslinjer till produktion av återvunnen wellpappråvara. Förstudien förväntas vara slutförd under första halvåret 2023. Läs mer HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx