Det händer på Scanpack: Flextrus visar öppningstekniken ”PopPack”

PUBLICERAD: 18 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Öppningstekniken PopPack lämpar sig för påsförpackningar och termoformade förpackningar.

Lundabaserade Flextrus, specialist på barriärförpackningar, har ingått ett samarbetsavtal med PopPack LLC i Kalifornien. Avtalet gäller lansering i Europa av de unika öppningskonceptet ”PopPack”, där en förpackning lätt öppnas med hjälp av en integrerad luftbubbla, som trycks sönder!
På Scanpack kommer Flextrus att demonstrera den nya öppningstekniken och besökare i montern (B05:20) får prova på att ”pop-öppna” förpackningar
.

”PopPack är ett helt nytt sätt att enkelt öppna en förpackning. PopPacks teknologi breddar Flextrus produktportfölj med fler alternativa förpackningslösningar, som gör det enkelt för konsumenten. Vi ser fram emot att samarbeta med nya och befintliga kunder för att implementera dessa nya lättöppningsfunktioner för konsumentförpackningar i Skandinavien och resten av Europa”, säger Ronny Gimbe, affärsutvecklingsansvarig på Flextrus. 

PopPack passar många olika konsumentprodukter som är packade i påsar och termoformade förpackningar gjorda av både flexibla och lite styvare material. Förpackningarna är lätta att öppna utan att behöva använda sax, kniv eller tänderna och kan kombineras med återförslutningsfunktion. 

När man öppnar en PopPack-förpackningar hörs ett litet “popp” som gör förpackningen kul för konsumenten att använda och som garanterar en förpackning med färskt innehåll och som inte har manipulerats.

N.B.: Öppningskonceptet PopPack kom till tack vare förpackningsklustret Packbridge och deras tävling Packbridge Award med temat ”Please Release Me”. PopPack-bidraget, som uppfunnits av William Perell i Kalifornien, USA, utsågs till det vinnande bidraget i tävlingen. Läs mer om PopPack HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx