De lanserar sugrör av papper

PUBLICERAD: 25 april 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Ahlstrom-Munksjös nya produkt CelluStraw är en fiberbaserad lösning.

Ahlström-Munksjö har tagit fram ett alternativ till plastsugrör – en fiberbaserad lösning för kalla drycker.

Ahlstrom-Munksjö, som erbjuder fiberbaserade material och lösningar, lanserar CelluStraw och hakar på trenden att fasa ut engångssugrör i plast i konsumentprodukter. Produkten är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper.

Företagets nya sortiment CelluStraw omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. Enligt Ahlström-Munksjö passar materialet snabba konverteringsmaskiner samtidigt som det har god våtstyrka och mekanisk tålighet vilket ska garantera att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen.

Papperssugrören klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. Rekommendationen är att de används i kalla drycker. Produkten tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material, enligt företaget.

Robyn Buss, direktör för försäljning och marknad i Nordamerika inom afffärsområdet speciallösningar, säger i ett pressmeddelanxe att eftersom anläggningarna i Nordamerika har anslutit sig till Ahlstrom-Munksjös globala plattform, så har de också blivit bättre anpassade för att stödja hållbarhetsinitiativ av detta slag.

– För marknaden för papperssugrör har vi en global teknikplattform bestående av anläggningar i Europa och USA. Detta samarbete är ytterligare ett exempel på den potential för synergieffekter i verksamheten som vi har för avsikt att dra nytta av.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x