De gör taktiskt förvärv av färgtillverkare

PUBLICERAD: 18 december 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Flints Groups Kim Melander och Nicola Mellon är nöjda med företagsfusionen.

Färg- och tryckpresskoncernen Flint Group med säte i Luxemburg köper italienska färgtillverkaren Eston Chimica – ett led i företagets resa med taktiska förvärv.

Eston Chimica tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger som används till tryck på bland annat papper, wellpapp och kartong för applikationer som bärkassar, lådor och papperspåsar. Deras kunder finns främst i Italien och södra Europa. Företaget har 32 anställda och fabriken är belägen i norra Italien, nära Padova utanför Venedig.

Kim Melander, chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong, säger i ett pressmeddelande att Eston Chimica har haft stora framgångar de senaste åren, och att han är glad över att de har hittat rätt partner:

– Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och dessutom heltäckande tillverkningsmöjligheter i södra Europa. Ett utmärkt komplement till vår etablerade  anläggning i norra Europa, säger han och tillägger att fusionen kommer generera en ökad volymproduktion för affärsområdet Paper & Board samt ytterligare leverans av produkter, lösningar och expertis till kunderna i Italien och Sydeuropa – varav många är viktiga internationella tryckaktörer.

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2