De gör taktiskt förvärv av färgtillverkare

PUBLICERAD: 18 december 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Flints Groups Kim Melander och Nicola Mellon är nöjda med företagsfusionen.

Färg- och tryckpresskoncernen Flint Group med säte i Luxemburg köper italienska färgtillverkaren Eston Chimica – ett led i företagets resa med taktiska förvärv.

Eston Chimica tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger som används till tryck på bland annat papper, wellpapp och kartong för applikationer som bärkassar, lådor och papperspåsar. Deras kunder finns främst i Italien och södra Europa. Företaget har 32 anställda och fabriken är belägen i norra Italien, nära Padova utanför Venedig.

Kim Melander, chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong, säger i ett pressmeddelande att Eston Chimica har haft stora framgångar de senaste åren, och att han är glad över att de har hittat rätt partner:

– Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och dessutom heltäckande tillverkningsmöjligheter i södra Europa. Ett utmärkt komplement till vår etablerade  anläggning i norra Europa, säger han och tillägger att fusionen kommer generera en ökad volymproduktion för affärsområdet Paper & Board samt ytterligare leverans av produkter, lösningar och expertis till kunderna i Italien och Sydeuropa – varav många är viktiga internationella tryckaktörer.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x