Dansk efterbehandling gör debut

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Refine Finishing gör sin första utställning på Labelexpo Europe 2019. Det danska företaget som tidigare hette Werosys visar upp sitt senaste strömlinjeformade produktprogram inom efterbehandling – fem konverteringslösningar.

Refine Finishing visar upp sin maskinserie Compact på Labelexpo Europe 2019 som hålls i Bryssel 24-27 september.

I samband med att etikettmässan Labelexpo Europe firar 40-årsjubileum gör det danska efterbehandlingsföretaget Refine Finishing sin debut på etikettmässan. Med sig tar de två konverteringsmaskiner från produktlinjen Compact.

Två maskiner sticker ut

En komplett stanslösning för efterbehandling av både digitala och konventionellt tryckta etiketter är beskrivningen på Compact 1-maskinen. Den andra, Compact 2, är en stans- och flexolösning. Den har en helautomatisk flexostation, med kallfoliering och lamineringsmöjligheter. Enligt företaget jobbar maskinerna utmärkt i hastigheter upp till 80 meter per minut i halvrotation.

Fler visningar

På etikettmässan kommer maskinerna, även visas upp i andra företagsmontrar. Hos Amica Systems Europe demonstreras en Compact 1 stående ihop med bläckstråleskrivaren Creative Gemini. Compact 2 visas med Esko Integration hos det italienska företaget Inglese srl.

Refine Finishing betonar i ett pressmeddelande att deras efterbehandlingsutrustning är konstruerade med ett tydligt fokus på den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0, som syftar på automation och en rad andra tekniker. Företaget arbetar också målinriktat för inbyggd elektronik och internetuppkoppling på konsumentprodukter –Internet of things.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x