Dags för anmälan för den som vill bli "Carton of the Year"

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

År 2021 togs den åtråvärda titeln Carton of the Year hem av den här förpackningen, tillverkad i kartong från Holmen Iggesund. (Bild Pro Carton)||Winfried Muehling är VD på europeiska kartongorganisationen Pro Carton. (Bild Pro Carton)

Anmälningstiden har börjat för Pro Cartons och ECMA:s (European Carton Makers Association) årliga kartongförpackningstävling European Carton Excellence Awards, där specialutmärkelsen ”Carton of the Year” är den mest prestigefyllda och eftertraktade.

Årets upplaga av tävlingen blir den 26e i ordningen och som vanligt är tävlingen uppdelad i ett antal kategorier samt flera specialpriser.

De fyra huvudkategorierna är:
General PackagingVirgin Fibre
General PackagingRecycled Fibre
Food & Drink PackagingVirgin Fibre
Food & Drink PackagingRecycled Fibre

Specialpriser delas ut i kategorierna:
Carton of the Year
Innovation
Sustainability (tidigare Save The Planet Award)
Public Award (öppen publik omröstning)

Vinnarna utses av en prestigefylld jury av förpackningsexperter, som representerar olika intressenter i kartongförpackningars värdekedja. Juryn bedömer varje bidrag utifrån kriterier som grafisk och strukturell design, produktionsteknik, kostnadseffektivitet, ekologi, innovation och användarbekvämlighet.

Winfried Muehling är VD på europeiska kartongorganisationen Pro Carton. (Bild Pro Carton)

”Inom organisationen Pro Carton handlar det om att främja kartongmaterialets hållbarhet och briljans – och ett utmärkt sätt att göra det är med vår eminenta tävling European Carton Excellence Awards”, säger Pro Cartons VD Winfried Muehling.

Vid fjolårets upplaga av European Carton Excellence Awards gick det prestigefyllda priset Carton of the Year till bidraget Bodegas Balsamic – en presentförpackning i kartong för spanska varumärkesägaren Toro Albalàs. Förpackningen var utformad och konverterad av spanska Durero Packaging och kartongen var tillverkad av svenska Holmen Iggesund.

Anmälningstiden för årets tävling går ut den 27 maj 2022

Mer om årets European Carton Excellence Awards kan du läsa HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx