Continental Foods köper varumärket Mrs Cheng´s

PUBLICERAD: 5 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

De välkända flaskorna med Mrs Cheng´s sojasåser och andra smaksättare kommer i fortsättningen att ingå i Continental Foods produktutbud.

För att koncentrera sin produktportfölj till färre kategorier säljer Orkla Foods Sverige sitt välkända varumärke Mrs Cheng’s till det europeiska livsmedelsföretaget Continental Foods.

Mrs Cheng’s välkända sojasåser och thailändska grytbaser blev en del av Orklas portfölj i samband med förvärvet av Rieber & Son år 2013. Varumärket omsatte 23,5 miljoner kronor under 2017. 

Nu säljs 100 procent av Mrs Cheng´s till livsmedelsföretaget Continental Foods, som har verksamhet i Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland och Sverige och som är känt för varumärken som Bong, Blå Band och Varma Koppen

Enligt Orkla är syftet med försäljningen att man önskar koncentrera sin produktportfölj till färre kategorier. 

”Vi är mycket glada över att Continental Foods valt att ta in Mrs Cheng’s och dess fina produkter i sin portfölj. Där utgör de ett bra komplement och kan fortsätta att utvecklas och skapa glädje för svenska konsumenter”, säger Henrik Julin, VD i Orkla Foods Sverige.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de ekonomiska villkoren kring affären.
 

Text Carina Malm & JP Press

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x