Chardonnay på PET-flaska

PUBLICERAD: 2 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Lindemans Chardonnay PET - lowLindeman’s Chardonnay är ett av Sveriges mest sålda vita viner på bag-in-box. 1 september kommer vinet även i en miljövänlig PET-flaska och blir därmed det australiensiska vinhuset Lindeman’s första vin på PET. Med lanseringen vill Lindeman’s möta den ökade efterfrågan på miljövänliga förpackningar och samtidigt erbjuda det populära vinet på flaska.

Lindeman’s är sedan 1980-talet ett av Sveriges mest sålda vinvarumärken tack vare jämn kvalitet och hög prisvärdhet. 1 september förstärker vinhuset sin portfölj genom att lansera Lindeman’s Chardonnay på PET-flaska. Vinet finns sedan tidigare på bag-in-box och är ett av Sveriges mest sålda vita viner. Lanseringen sker helt i linje med dagens ökade miljöfokus och Lindeman’s blir därmed ett av de största vinvarumärkena som erbjuder vin på PET-flaska.

– Lindeman’s bedriver ett omfattande miljöprogram för att minimera miljöpåverkan i hela kedjan från odling till konsument. Ett naturligt steg i processen är lanseringen av ett vin i en PET-flaska. När bag- in-boxen kom möttes den av skepsis som vände när utbudet av vin i den nya förpackningen ökade. Som en av världens största vintillverkare vill vi ge PET-flaskan ett liknande uppsving då den både är mer miljövänlig och smidig än andra förpackningar, säger Joakim Reuszner, marknadsansvarig för Lindeman’s i Norden.

Flaskan är tillverkad av 100 procent återvinningsbart material. Tack vare flaskans utformning passar Lindeman’s Chardonnay på PET utmärkt till utflykten, i båten eller husvagnen då den är lätt, hållbar och tålig. Dessutom är det en smidig förpackning att både bära hem och att ta med till pantstationen.

Lindeman’s Chardonnay följer trenden i Sverige som går mot lättare och friskare viner och har en torr och fyllig smak med en uppfriskande avslutning. Vinet har en frisk doft av färsk frukt som präglas av citrus, persika och nektarin. Lindeman’s Chardonnay passar utmärkt till lättare fiskrätter, skaldjur, sallader och kyckling samt även som sällskapsdryck.

 

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx