Certifierade i hela världen

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Tetra Pak kan nu leverera förpackningar märkta med Forest Stewardship Council (FSC) på alla marknader i världen efter att ha mottagit certifieringen FSC Chain of Custody (CoC), för hela produktionskedjan. Certifieringen gäller alla konverteringsfabriker och marknadsbolag. Det är en av FSC:s största flerplatscertifieringar och täcker sammanlagt 92 anläggningar i världen.

FSC är en internationell, icke-statlig organisation som främjar ansvarsfull förvaltning av världens skogar. Dess Chain of Custody-certifiering gör det möjligt att spåra träfibrer i varje steg i leveranskedjan, vilket är en garanti för att alla produkter som bär FSC-logotypen stöder ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

– Konsumenterna blir alltmer medvetna om miljöeffekterna av de produkter som de köper och förväntar sig att företag ska hjälpa dem att göra bättre val. FSC-logotypen är en välkänd kvalitetsstämpel för skogsvård och våra kunder har nu möjlighet att visa sitt stöd för ett ansvarsfullt skogsbruk överallt i världen, säger Mario Abreu, vice President Environment på
Tetra Pak.

Tetra Pak introducerade FSC-certifieringssystemet i förpackningar för flytande livsmedel och lanserade världens första FSC-märkta förpackning 2007. Sedan dess har Tetra Pak levererat över 130 miljarder förpackningar som bär FSC-logotypen till kunder, enbart under 2014 blev det 43,7 miljarder förpackningar.

– Som stor användare av kartong känner vi vårt ansvar att göra vad vi kan för att hjälpa till att förbättra förvaltningen av världens skogar. Därför arbetar vi för att säkerställa att 100 procent av den kartong vi använder är certifierad, säger Mario Abreu.

Tetra Pak är ett av världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Förtaget samarbetar med sina kunder och leverantörer för att erbjuda säkra, innovativa och miljöanpassade produkter, som varje dag tillgodoser behovet hos miljontals människor i över 170 länder runtom i världen. Med nästan 23 000 anställda i över 80 länder, arbetar företaget med en långsiktig och hållbar attityd till vår affärsverksamhet och tar ansvaret som en av de ledande i branchen. Mottot ”Protects what’ Good” uttrycker affärsfilosofin att göra livsmedel säkra och tillgängliga, överallt.

Forest Stewardship Council (FSC) är en oberoende, icke vinstdrivande global medlemsorganisation som verkar för ett ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC är ett unikt forum där intressenter från hela världen sammanträffar och fastställer viktiga sociala och miljörelaterade kriterier för skogsvård genom starka flerpartsprocesser. Dessa grundprinciper förverkligas i skogar runt om i världen genom FSC-certifieringen.

130912-Tetra Pak.Ny miljöförpackning i Korsnässkogen utanför Uppsala.Best. av Catarina Paulson.Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget.

En FSC-märkt Tetra Prisma Aseptic

 

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost