Certifierade i hela världen

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Tetra Pak kan nu leverera förpackningar märkta med Forest Stewardship Council (FSC) på alla marknader i världen efter att ha mottagit certifieringen FSC Chain of Custody (CoC), för hela produktionskedjan. Certifieringen gäller alla konverteringsfabriker och marknadsbolag. Det är en av FSC:s största flerplatscertifieringar och täcker sammanlagt 92 anläggningar i världen.

FSC är en internationell, icke-statlig organisation som främjar ansvarsfull förvaltning av världens skogar. Dess Chain of Custody-certifiering gör det möjligt att spåra träfibrer i varje steg i leveranskedjan, vilket är en garanti för att alla produkter som bär FSC-logotypen stöder ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

– Konsumenterna blir alltmer medvetna om miljöeffekterna av de produkter som de köper och förväntar sig att företag ska hjälpa dem att göra bättre val. FSC-logotypen är en välkänd kvalitetsstämpel för skogsvård och våra kunder har nu möjlighet att visa sitt stöd för ett ansvarsfullt skogsbruk överallt i världen, säger Mario Abreu, vice President Environment på
Tetra Pak.

Tetra Pak introducerade FSC-certifieringssystemet i förpackningar för flytande livsmedel och lanserade världens första FSC-märkta förpackning 2007. Sedan dess har Tetra Pak levererat över 130 miljarder förpackningar som bär FSC-logotypen till kunder, enbart under 2014 blev det 43,7 miljarder förpackningar.

– Som stor användare av kartong känner vi vårt ansvar att göra vad vi kan för att hjälpa till att förbättra förvaltningen av världens skogar. Därför arbetar vi för att säkerställa att 100 procent av den kartong vi använder är certifierad, säger Mario Abreu.

Tetra Pak är ett av världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Förtaget samarbetar med sina kunder och leverantörer för att erbjuda säkra, innovativa och miljöanpassade produkter, som varje dag tillgodoser behovet hos miljontals människor i över 170 länder runtom i världen. Med nästan 23 000 anställda i över 80 länder, arbetar företaget med en långsiktig och hållbar attityd till vår affärsverksamhet och tar ansvaret som en av de ledande i branchen. Mottot ”Protects what’ Good” uttrycker affärsfilosofin att göra livsmedel säkra och tillgängliga, överallt.

Forest Stewardship Council (FSC) är en oberoende, icke vinstdrivande global medlemsorganisation som verkar för ett ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC är ett unikt forum där intressenter från hela världen sammanträffar och fastställer viktiga sociala och miljörelaterade kriterier för skogsvård genom starka flerpartsprocesser. Dessa grundprinciper förverkligas i skogar runt om i världen genom FSC-certifieringen.

130912-Tetra Pak.Ny miljöförpackning i Korsnässkogen utanför Uppsala.Best. av Catarina Paulson.Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget.

En FSC-märkt Tetra Prisma Aseptic

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx