Cellplastspecialisten BEWi förvärvar finskt EPS-företag

PUBLICERAD: 7 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Finska Ruukin EPS fabrik i Ruukki

BEWi, nordisk leverantör av isoleringsprodukter och kundanapassade förpackningslösningar i cellplast (EPS), förvärvar Ruukin EPS, en finsk tillverkare av isoleringsmaterial med verksamhet i Ruukki, söder om Uleåborg (Oulu).

BEWi skriver i ett pressmeddelande att Ruukin EPS omsätter cirka 2,5 miljoner euro (ca 24,5 miljoner kronor). Förvärvet innebär att BEWi framför allt får en bättre geografisk täckning i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda både isoleringsmaterial och förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS).
”Förvärvet av Ruukin ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi”, säger Christian Bekken, CEO BEWi Group.

BEWi:s verksamhet inom isolerings- och förpackningslösningar omfattar de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finaland.
På den finska marknaden är BEWi sedan tidigare etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

BEWi förvärvade 2016 den finska XPS-tillverkaren M-Plast, som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. Samma år investerade BEWi i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå för att utöka både produktportfölj och produktionskapacitet. 2017 förvärvades Solupak, (läs HÄR), som med sin produktion av isoleringsprodukter stärkte BEWis position som totalleverantör i Finland och i Norden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x