Brödpåsar utan "fönster" sparar 30 ton plast om året för Coop

PUBLICERAD: 7 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Coops fönsterförsedda brödpåsar byts under våren ut mot påsar utan fönster. Åtgärden sparar ca 30 ton plast om året. (Bild Coop)|”Brödpåsar utan plastfönster är ytterligare ett steg i rätt riktning i vår ambition att vara den goda kraften i mat-Sverige”, säger Charlotta Szczepanowski. (Bild Coop)

Coop har beslutat att byta ut sina brödpåsar med plastfönster. Istället kommer kunderna att erbjudas nya brödpåsar som är tillverkade helt i papper. Med åtgärden kommer Coop att minska sin plastförbrukning med cirka 30 ton per år.

”Brödpåsar utan plastfönster är ytterligare ett steg i rätt riktning i vår ambition att vara den goda kraften i mat-Sverige”, säger Charlotta Szczepanowski. (Bild Coop)

Innan jul började Coop fasa ut de tunna frukt- och grönt-påsarna av plast och ersätta dem med papperspåsar. Nu har man antagit målsättningen att under våren 2020 fasa ut de nuvarande brödpåsarna med plastfönster. Åtgärden gör att Coop minskar plastförbrukningen med cirka 30 ton plast per år. De nya påsarna kan återvinnas som papper.

”Jag är jätteglad över att vi nu kan presentera ytterligare ett steg i rätt riktning. Med den här åtgärden fasar vi ut 30 ton plast från fossil råvara i ett slag”, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet på Coop.

Under april kommer de nya påsarna att finnas i de första butikerna och de rullas sen ut successivt under våren. De nya papperspåsarna kommer att vara gratis för kunderna, precis som brödpåsarna är idag.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax