Breddar med fyra livsmedelssäkra etikettmaterial

PUBLICERAD: 24 maj 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Etikettmaterialet Multiprint Food-FSC ger en hantverksmässig vävtygskänsla.

UPM Raflatac har utökat sitt utbud av livsmedelssäkra etikettmaterial. Fyra nya produkter kommer ut på den europeiska marknaden.

Pappersmaterialet Antique Food-FSC ger en taktil finish på etiketten.

Finska UPM Raflatac utökar portföljen med etikettmaterial för den europeiska marknaden. Fyra material som uppfyller EU:s framtagna säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt. Producenten av etikettmaterial betonar i ett pressmeddelande att premium-och hantverksmässiga livsmedel behöver etikettmaterial av hög kvalitet som kan spegla varumärkets lyxiga natur. Tre av de nya produkterna är pappersmaterial som inger en kvalitetskänsla enligt tillverkaren. De kan både folieras och förädlas för att uppnå ytterligare effekter. Med Fleur de Coton Food-FSC erbjuder de en naturlig finish, Antique Food-FSC kommer med mer textur i finishen och Multiprint Food-FSC inger en satintygskänsla.

Namnet på det fjärde materialet är Synthermal Clear Plus. Syftet är att erbjuda en no-label-look på livsmedelsförpackningar. Det är en transparent etikettfilm som är helt fri från de omdiskuterade tillsatsämnena Bisphenol A (BPA) och Bisphenol S (BPS).

Alla materialen uppfyller EU:s framtagna säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt.

Jouni Iiskola, segmentsansvarig inom affärsområdet UPM Raflatac EMEIA, säger i ett pressmeddelande att företaget kommer att fortsätta expandera sortimentet för att möta industrins krav med fokus på hållbarhet och produktsäkerhet.

– Livsmedelssäkerhet är den viktigaste parametern för alla produkter, som ingår i vårt utbud av etikettmaterial för livsmedelsapplikationer.

Här ses plastförpackningar försedda med etiketter i det pappersbaserade materialet Fleur de Coton Food-FSC.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance