Bobst lanserar kontrollsystem för bättre förpackningstryck

PUBLICERAD: 7 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I oneINSPECTION-konceptet ingår inspektionssystemet ACCUCHECK som kontrollerar varje ark vid produktion och tryck av falskartongförpackningar. (Bild Bobst)

Schweiziska Bobst lanserar konceptet oneINSPECTION, som är en omfattande uppsättning kvalitetskontrolllösningar för tryckbara förpackningar och -material som wellpapp, falskartong, flexibla förpackningar och etiketter.

Bobst skriver i ett pressmeddelande att kvalitetskontrollen oneINSPECTION ger betydande värde för förpackare, återförsäljare och konsumenter som en del av förpackningens värdekedja.

Med oneINSPECTION får konverterare och förpackningstryckare en helt datadriven kvalitetsprocess, som är skräddarsydd för varje bransch och som kan integreras i både nya och befintliga produktionslinjer. Konceptet bygger på en molnbaserad plattform med öppen arkitektur, som levererar lösningar för prepress, produktion, processoptimering, underhåll, mm.

”Varumärkesägare och konverterare ställs inför allt snävare marginaler och deadlines, vilket lägger stort tryck på kvalitetskontrollen. Vi har utvecklat oneINSPECTION för att lindra detta tryck. De flesta företag har inte längre lyxen att ha manuell kvalitetskontroll sina förpacknings- och fyllningsprocesser. Det är därför våra lösningar är mycket digitala, automatiserade, helt pålitliga, integrerade och offline. De erbjuder sinnesro för både konverterare och varumärkesägare”, säger Alexandre Pauchard, Bobst-koncernens forsknings- och utvecklingschef.

De ingående kontrollösningarna för respektive bransch består av:

* Print Tutor Max för etiketter, där varje enskild etikett kontrolleras vad avser kvalitet, färg, koder, text och register.

* HAWKEYE, som är system för övervakning av optisk densitet och håldetektering, mm vid produktion av flexibla förpackningar.

* Nya ACCUCHECK och iQ 400, vilka är inline inspektionssystem som kontrollerar kvalitet, färg, koder, text och register för varje ark av falskartong samt övervakar falsning och vikning.

* iQ 300 samt Premium Gap Control vilka övervakar produktionen av wellpappförpackningar och styr vikningen av alla wellpappförpackningar även vid full produktionshastighet. I oneINSPECTION-konceptet för wellpapp ingår också Digital Inspection Table, som förbättrar operatörens möjligheter att övervaka produktionen.

”oneINSPECTION tar verkligen kvalitetskontrollen in i den digitala tidsåldern med ett sortiment av utrustning och lösningar, som utnyttjar digital intelligens, programvara och molnbaserade plattformar”, säger Alexandre Pauchard.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se