Bobst bygger nytt kompetenscenter

PUBLICERAD: 19 april 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Emmanuel Roquet, koncernchef för Bobst Lyon och projektledaren Adrien Fournier.

Bobst utökar sin fabrik och öppnar ett nytt kompetenscenter i september. Och snart väntar nästa byggstart. 

I september i år väntas Bobst Lyon öppna sitt kompetenscenter i Bron. Byggstarten satte igång i början av oktober förra året. Anläggningen kommer att bli 114 meter lång och ska rymma 2 000 kvadratmeter. Byggnaden ska fungera som ett center för företagets kompetenser. För första gången får Bobst Lyon även ett eget showroom helt och hållet ämnat för företagets alla maskiner och annan utrustning.

Bobst bygger kompetenscenter som rymmer  2 000 kvadratmeter.

Tanken med centret är att kunder ska kunna se och lära sig produktionslinjerna  i drift. Bobsts egna ingenjörer och tekniker ska också använda kompetenscentret för att bygga på sina färdigheter, men också för att utveckla nya maskiner. Kompetenscentret kommer att spela en nyckelroll i Bobst Lyons framtida affärsverksamhet, enligt Emmanuel Roquet:

– Denna strategiska investering gjordes för att utveckla vår personals expertis inom processer för kartongkonvertering. I vår bransch mäts mervärde inte bara efter vår förmåga att bygga robusta, exakta och effektiva maskiner, utan även genom de servicelösningar vi erbjuder för att stödja våra kunder och deras användning av vår utrustning.

I sommar planeras nästa byggprojekt som beräknas stå klart i början av 2020. En byggnad i syfte att föra samman dotterbolagens administrativa personal.

Bobst Lyon har funnits i regionen sedan 1923 och sysselsätter 750 personer och tillverkar högteknologisk utrustning. Företagets tillverkar maskiner till förpackningsindustrin som innefattar flexotryck, skärning och vikning samt limning inline.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x