BillerudKorsnäs ska investera 2,6 miljarder kr i kartongbruk

PUBLICERAD: 2 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vid kartongbruket Frövi ska BillerudKorsnäs investera 2,6 miljarder kronor för att säkerställa en stabil och effektiv kartong- och massproduktion. (Bild BillerudKorsnäs)|

Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att investera i en ny sodapanna i Frövi bruk, norr om Örebro. Investeringen ska säkerställa långsiktig verksamhet vid produktionsanläggningen och ge förbättrad miljöprestanda samt en stabil och effektiv kartong- och massaproduktion.

”Frövi bruk är en strategisk tillgång för BillerudKorsnäs”, säger Christoph Michalski, VD och koncernchef. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att investeringen uppskattas uppgå till totalt 2,6 miljarder kronor. Den nya sodapannan planeras vara i drift i slutet av år 2023.

”Frövi bruk är en strategisk tillgång för BillerudKorsnäs och denna investering är en bra plattform för fortsatt utveckling. En ny sodapanna kommer att förbättra miljöprestandan, öka energiproduktionen och skapa möjligheter för förbättrad effektivitet och integration i bruket”, kommenterar Christoph Michalski, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs

Investeringen är planerad att finansieras av kassaflödet från den löpande verksamheten. Under 2021 uppskattas den negativa kassaflödeseffekten av investeringen uppgå till 700 miljoner kronor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x