BillerudKorsnäs har sålt sin baltiska pelletsverksamhet

PUBLICERAD: 19 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Latgran är en ledande producent av pellets i Lettland.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att den tidigare aviserade försäljningen av BillerudKorsnäs och Baltic Resources Ab:s ägarandelar i pelletsföretaget SIA Lagran i Lettland nu är genomförd. Köpare är AS Graanul Invest.
Den totala köpeskillingen för 100 procent av Latgran uppgick till 104 miljoner euro (cirka 981 miljoner kronor). BillerudKorsnäs ägarandel var 75 procent, medan Baltic Resources Ab ägde resterande 25 procent.

SIA Latgran är en ledande producent av pellets i Lettland med en årsvolym på 497.000 ton och en försäljning, som under 2014 uppgick till 73 miljoner euro.

”Latgran har uppvisat en stark försäljnings- och vinstutveckling under vårt ägarskap och har varit en utmärkt investering för BillerudKorsnäs. Samtidigt har BillerudKorsnäs i en allt större grad utvecklats mot att bli ett mer renodlat företag, som arbetar med förnyelsebara förpackningsmaterial och förpackningslösningar, vilket numera utgör vår kärnverksamhet. Försäljningen av Latgran är i linje med vår strategi och kommer möjliggöra en fortsatt utveckling av vår kärnverksamhet. Transaktionen stärker även Latgrans möjlighet att ytterligare utveckla sin pelletsverksamhet tillsammans med Graanul”, sade BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg, när försäljningen förstaviserades i maj i år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}