Bildar Koncernstab Hållbarhet

PUBLICERAD: 18 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Södra Hållbarhet

Hållbarhetsfrågorna har alltid varit centrala för Södra och i samband med att hållbarhetsarbetet genomlysts under 2014 har beslut tagits att göra en organisatorisk och strukturell förstärkning. Från och med 2015 samlas arbete och resurser inom området i en central stab, Koncernstab Hållbarhet.

Staben etableras den 1 januari 2015 och blir direkt underställd Lars Idermark, vd och koncernchef. Som en del i Södras koncernstrategi 2020 har en hållbarhetsstrategi arbetats fram som bland annat innebär att systematisera arbetet med hållbarhetsfrågorna och kommunicera dem på ett stringent och tydligt sätt. Ett led i arbetet är att successivt anpassa arbetssätt efter standarden Global Reporting Initiative (GRI). Södras mål är att redovisa enligt regelverket GRI 4 från och med 2016.

Chef för staben blir nuvarande hållbarhetschef Roine Morin. Förutom Roine Morin består staben av miljösamordnare Elisabeth Dahlén, miljö- och energisamordnare Eva Gustafsson, energisamordnare Nilla Dahlin, hållbarhetssamordnare Kristina Altner samt Anders Rydne som vikarierar för Eva Gustafsson under hennes föräldraledighet.

Koncernstab Hållbarhet ska ansvara för den övergripande samordningen av miljö-, energi- och hållbarhetsfrågor samt driva och stödja utvecklingsfrågor inom Södrakoncernen.

Södra är en koncern med omfattande skoglig verksamhet och en av de ledande producenterna av pappersmassa, trävaror och bioenergi. Företaget, som ägs av 50 000 sydsvenska skogsägare, har 3 500 anställda och omsätter 17 miljarder kronor.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost