BigRep och Heidelberg i samarbete

PUBLICERAD: 31 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Teknikföretaget BigRep som tillverkar 3d-skrivare i storformat för industriellt bruk aviserar att de ingår ett samarbete med Heidelbergs affärsområde Digital plattforms för att bygga 3d-skrivaren BigRep Studio.

Efter tusentals utskriftstimmar och omfattande beta-tester så drog produktionen igång på allvar i oktober månad. BigRep med huvudsäte i Kreuzberg ser samarbetet med Heidelberg som ett viktigt strategiskt kliv till att bli en av världen ledande leverantörer av additiva tillverkningssystem. I och med samarbetet med Heidelberg kan företaget dra fördel av Heidelbergs kunskap inom industrialisering, produktvalidering och flexibel produktion.

Det nya extruderingshuvudet kan hantera en rad flexibla material och filament som klarar höga temperaturer. Kombinationen av design, storlek och funktionalitet gör BigRep Studio lämplig att köras  på mindre arbetsplatser som till exempel kontor och studior. Maskinen har en byggvolym på 500x1000x500 millimeter och en hastighet upp till 140 millimeter med tjockleken 0,1 millimeter.

Heidelberg producerar 3d-skrivarna till BigRep på sin fabrik i Wiesloch-Waldorf. Partnerskapet omfattar logistik och leverans till kunder över hela världen inklusive orderhantering, vilket förväntas resultera i en betydligt ökad effektivitet. Det kommer även reducera tiden att få ut Studio-skrivaren på marknaden. På sätt kan BigRep lägga fokus på marknadsföring och kundsupport kring den nya produkten.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x