Messe Düsseldorf tar beslut om interpack inom några dagar

PUBLICERAD: 11 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir nog inte trångt på mässan om interpack blir av.

Coronavirusets härjningar ställer till det över hela världen just nu. Hela länder är i karantän, större folksamlingar förbjuds, butiker töms på varor och börser faller.  Nu ryktas det om snart kommande beslut kring interpacks och drupas vara eller inte vara.

Ledningen för Messe Düsseldorf som annars mest brukar rapportera om nya utställar- och besökarrekord för interpack (och för den delen även för drupa som kommer en månad senare) har för första gången ställts inför en mycket svår problemsituation. Man får utgå från att våndan är stor i höghuset på mässområdet. Finns det möjligheter att genomföra mässorna, och om man gör det, kommer det att komma några besökare? Det är knappt troligt att 175 000 besökare kommer att vara på plats i så fall för interpack i maj.

Tyvärr tror jag att man kommer att tvingas kasta in handduken för bägge mässorna, om inte något remarkabelt inträffar, men det är svårt att se vad det skulle vara. Ska man då stoppa definitivt eller försöka skjuta fram interpack? Det sistnämnda är troligen inte möjligt. Var hittar man den luckan i kalendern? Och hur gör man i så fall med drupa, det gäller att hitta en ny tidpunkt för den också. Någon sa att det kanske kan vara läge att flytta drupa till år 2021 och lägga mässan i en treårscykel, något Messe Düsseldorf velat länge, men inte fått igenom hos utställarna. På så sätt skulle man undvika kollisionen med interpack vart tolfte år, som fallet är i år.

Finns det en risk för mässorna att utställarna inte hittar tillbaka i samma antal i framtiden om det visar sig att affärerna gick ganska bra ändå, utan hjälp från dem?

Jag är inte avundsjuk på mässledningen för ögonblicket, nu ställs man inför en bister verklighet. Jag har nåtts av rykten om att man samlas under kommande helg för att ta ett beslut om interpack, det går så klart inte att vänta för länge. Men det är som sagt bara ett rykte, vi lär väl få veta i början av nästa vecka. Snart måste också samma beslut tas om drupa.

Mitt stalltips är att interpack inte blir av. Jag hoppas jag har fel, mina tips inom sport och turspel brukar aldrig bli rätt, och när det gäller tipset om mässorna får det gärna fortsätta så.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x