Bästa teamet utsett

PUBLICERAD: 18 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Stora awardsCarl-Johan Albinsson tog emot utmärkelsen Best Team
Foto:  Stora Enso

Skoghalls Bruk har tagit hem segern i kategorin ”Best Team” i Stora Enso Awards. Det är teamet som arbetade med att få igång bruket igen efter explosionen i sodapannan i januari ifjol som belönats för sina insatser.
Vid Stora Enso Awards uppmärksammas goda prestationer inom hela Stora Enso-koncernen. Medarbetare får skicka in förslag på bidrag i fem olika tävlingskategorier. En jury väljer därefter ut tre nomineringar per kategori. Sedan har alla 27 000 medarbetare inom Stora Enso möjlighet att rösta fram vinnarna. När rösterna var räknade kunde det konstateras att Skoghalls Bruk tagit hem segern i kategorin ”Best Team” för det fantastiska arbetet med att rekordsnabbt få igång produktionen igen efter explosionen i sodapannan.

Det var i januari ifjol som sodapannan på Skoghalls Bruk exploderade. Det tar oftast 3-6 månader att komma igång med produktionen igen efter en sådan händelse. Teamet på Skoghalls Bruk lyckades på 18 dagar(!) få igång sodapannan. Det var ett exceptionellt lagarbete mot det gemensamma målet att få igång fabriken på ett säkert sätt så fort som möjligt.

”Alla som deltog i arbetet efter explosionen av sodapannan är delaktiga i den här fina utmärkelsen, som är ett stort erkännande. Motivationen, engagemanget och handlingskraften var enastående från medarbetare och leverantörer. Det var nyckeln till framgången”, säger Carl-Johan Albinsson, platschef Skoghalls Bruk.

Prisutdelare i Stora Enso Awards var Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström.

Stora Enso  är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 27 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2014 uppgick till 10,2 miljarder euro.

Skoghalls Bruk  är en världsledande tillverkare av kartong till livsmedelsförpackningar. Var sjätte vätskekartongförpackning i hela världen är tillverkad av kartong från Skoghalls Bruk. Bruket har ca 800 medarbetare (700 i Skoghall & 100 i Forshaga) och är ett av Värmlands största företag. Med en produktionskapacitet på 780 000 ton kartong/år är de ett av de 10 största kartongbruken i världen. Drygt 85 procent av produktionen exporteras.

Läs vidare

Premiär för läkemedelsflaskor av delvis biobaserad PET

Finska UPM Biochemicals har tillsammans med två andra företag ingått ett partnerskap med avsikt att producera världens första läkemedelsflaskor som är tillverkade av delvis träbaserad PET. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
upm-biopet-topp-2x

Nytt cirkulärt förpackningsmaterial med gräsfiber

Mycket av det naturen ger kan användas som råvara för förpackningsmaterial. Vad sägs om gräs som en del av ett pappersmaterial? Ranpak lanserar nu en lösning för void fill där gräs är en del av råvaran.
Grasspaperx

Metsä Group påbörjar försäljningen av Muoto i Sverige – en ny förpackningsprodukt av träfiber

Metsä Groups nya förpackningsvarumärke Muoto finns nu tillgängligt för testkunder i Sverige som letar efter alternativ till plastförpackningar.
Metsä_Muoto_Package2323x

Finsk innovation: Förpackningspapper med fett- och syresäker bioplastbarriär

Den finska skogs- och papperskoncernen UPM har tillsammans med amerikanska Eastman utvecklat ett nytt förpackningspapper för livsmedel. Materialet är försett med en fett- och syresäker barriär, tillverkad av cellulosabaserad bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
upm-biobarrier-toppx

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker