Även danska Færch Plast satsar på plaståtervinning

PUBLICERAD: 15 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med förvärvet kan Færch Plast sluta cirkeln och återvinna använda livsmedelstråg, etc i plast.
|”Vi gör plastförpackningar till en resurs”, säger Lars Gade Hansen.

Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast köper det holländska företaget 4PET Group och får en unik plaståtervinningsanläggning på köpet. Genom förvärvet blir Færch Plast en av de första plastförpackningsleverantörerna i världen som uppnår en cirkulär ekonomi för återvinning i industriell skala av livsmedelstråg i plast.

”Under flera år har vi främjat hållbarhet och alla våra produkter är konstruerade för återvinning. Förvärvet av 4PET-koncernen är ett utmärkt tillfälle för oss att stänga loopen och innebär en höjdpunkt i hållbarhet. Med 4PET:s moderna teknik för sortering och bearbetning av använda plasttråg kan vi omvandla trågen till råmaterial för nya livsmedelsförpackningar och göra plastförpackningar till en resurs”, säger Færch Plast-koncernens VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

4PET Group är en ledande europeisk specialist på PET-återvinning och produktion av PET-ark från återvunnen plast, främst från livsmedelsförpackningar. Bolaget har 200 anställda i fyra enheter och omsätter drygt 50 miljoner euro (ca 520 miljoner kronor).

”Under många år har vi erbjudit PET-återvinning i form av ´flaska-till-flaska´, samtidigt som vi sett hur marknaden för PET-baserade livsmedeltråg, etc vuxit kraftigt. Vi är nu mycket glada att vara bland de första att på industriell basis kunna erbjuda en motsvarande ´tråg-till-tråg´-lösning!”, säger Jean-Loup van de Wiele, grundare och koncernchef på 4PET Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x