Australiskt företag lanserar en självöversättande vinetikett!

PUBLICERAD: 28 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på hur engelsk text på en vinetikett ”översätts” till kinesiska ochj projiceras på etikettytan med hjälp av en smart telefon. (Bilden är ett montage. Originalbilder Third Aurora)|Dave Chaffeys företag Third Aurora har utvecklat den självöversättande etiketten.

Det australiska tech-företaget Third Aurora har utvecklat en teknik, där texten på en vinetikett kan visas på ett flertal olika språk!

Bakom den smarta etiketten finns avancerades tekniker inom såväl AI (Artificial intelligence) som AR (Augmented Reality) och de i etiketten inbyggda översättningarna kan fås att framträda på etiketten och läsas med hjälp av en smart telefon.

Dave Chaffeys företag Third Aurora har utvecklat den självöversättande etiketten.

”Det här är en smart teknik som gör det möjligt för konsumenter att läsa vinetiketter skrivna på vilket språk som helst. Vi räknar med att rulla ut det här konceptet på vår plattform Winerytale i slutet av nästa år”, säger Third Auroras ägare, digitalspecialisten Dave Chaffey, som också uppger att mer än etthundra olika språk kan ”vävas in” i etiketten.

”Bakom kulisserna arbetar två tekniker: med hjälp av AI läses och tolkas innehållet i etiketten varefter AR-teknik projicerar den nya texten tillbaka på etiketten, precis framför dina ögon!”, berättar Dave Chaffey.

Innovationen betecknas som en ”självöversättande vinetikett”, men benämningen ”självöversättande” är en smula felaktigt, enligt Dave Chaffey.

”Etiketterna ändras i princip inte, utan översättningen projiceras till etiketten med hjälp av AR-teknik, som drivs av din smartphone”, förklarar han.

En stor exportmarknad för australiska viner med ”självöversättande” etiketter förväntas bli Kina. Den kinesiska vinmarknaden väntas fördubblas fram till år 2025 och göra Kina till världens andra största vinimportör.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex