ÅR Packagings bokslut visar på starkt verksamhetsår 2015

PUBLICERAD: 17 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett starkt resultat som bekräftar vår positiva utveckling”

Svenska förpackningskoncernen ÅR Packaging Group AB hade ett starkt verksamhetsår i fjol, med en omsättningsökning på 27 procent och ett rörelseresultat som förbättrades med hela 63 procent.. Det visar bolagets årsbokslut, som nu presenterats.
I siffror ökade försäljningen från 404,3 miljoner euro (drygt 3,8 miljarder kr) år 2014  till 513,5 miljoner euro (ca 4, 9 miljarder kr) i fjol. Rörelseresultatet exklusive engångsposter ökade under samma period från 27,4 miljoner euro (knappt 260 miljoner kr) till 44,8 miljoner euro (drygt 424 miljoner kr).
  

”Med det här bokslutets starka resultat bekräftar ÅR Packaging sin positiva utveckling. Fjolåret inleddes med förvärvet av MeadWestvacos europeiska verksamheter och det visade sig vara mycket bra för oss. De förvärvade enheterna kompletterar koncernens verksamheter på ett utmärkt sätt. Försäljningen inom alla våra affärsområden visar nu på förbättrad orderingång och det är ett lovande tecken inför vår utveckling under år 2016”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz i sin kommentar till bokslutet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning