Alla delar är återvinningsbara – ja, utom innehållet, förstås

PUBLICERAD: 31 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

På svenska marknaden lanserar nu sydafrikanska vingården Nederburg för första gången cabernet sauvignon-vin i bag-in-box. Alla delar och material i förpackningen – utom innehållet! – är helt återvinningsbara. (Bild pressbild. Bilden är ett montage)

Sydafrikanska vingården Nederburg lanserar en 100 procent återvinningsbar bag-in-box till sitt nya cabernet sauvignon-vin The Winemasters Cabernet Sauvignon 2020.

Förpackningen är Nederburgs första bag-in-box-satsning i Norden och enligt en pressrelease är alla delar i bag-in-boxen – från wellpapplådan till bärhandtag, innerpåse, etc. – tillverkade av återvinningsbara material. Det enda som inte går att återvinna torde alltså vara själva innehållet…

Nederburg skriver att man bedömer att teknologin med bag-in-box-förpackningar numera tillåter att man även förpackar högkvalitativa viner i boxar.

”Vi inser att det är viktigt att värna om vår miljö och har därför valt 100 procent återvinningsbara förpackningar. Medan vi på flera andra marknader fortfarande har glasflaskor, är vi glada att vi i Sverige nu kan lansera en miljövänlig bag-in-box”, förklarar Liezl Dippenaar, Nederburgs internationella marknadschef.

Nederburg, som ägs av återförsäljaren och vin- och spritproducenten Distell, har funnits i snart 250 år. Vingården är speciellt känd för sina cabernet sauvignon-viner, som också vunnit flera internationella priser. Nederburg ligger i Västra Kapprovinsen i sydligaste Sydafrika.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx