3D-pennan är här

PUBLICERAD: 30 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

3D-pennan - low
Idag lanserar prylshoppen CoolStuff den nya produkten 3Doodler: världens första 3D-printpenna. Den använder liknande teknik som en 3D-printer för att smälta och kyla plast – vilket innebär att användaren kan lyfta pennan från papperet och bokstavligt talat rita i luften.

Som så många andra geniala produkter uppstod 3Doodler på crowdfundingsidan Kickstarter.com, där privatpersoner stöttar projekt de vill ska bli verklighet. Med 2,3 miljoner dollar donerade är pennan en av de mest stöttade i sajtens historia.

CoolStuff blir exklusiv återförsäljare av 3Doodler i Norden, och är dessutom först att lansera den internationellt.

– Att vi är först i världen med att sälja 3Doodler är vi mycket stolta över! Det har vi lyckats förhandla oss till genom att visa upp ett track record av att erbjuda de roligaste och coolaste prylarna först, säger Christian Omander, en av CoolStuffs grundare.

Pennan laddas med plaststickor. När användaren trycker på knappen börjar plasten smälta, matas ut ur pennans topp och samtidigt kyls ner och stelna. Det innebär att man kan lyfta pennan från pappret och fortsätta rita i luften.

– Du kan göra allt från enkla kladdteckningar till avancerade 3D-modeller. Ska du ge dig på avancerade modeller behöver du såklart ha tränat lite först, men i övrigt är det bara kreativiteten som sätter gränserna, säger Christian Omander.

– Den som är kreativ och lekfull och gillar att rita, kladda och skapa så kommer att älska 3Doodler. Vem kan motstå att få rita i luften?

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex