3D-pennan är här

PUBLICERAD: 30 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

3D-pennan - low
Idag lanserar prylshoppen CoolStuff den nya produkten 3Doodler: världens första 3D-printpenna. Den använder liknande teknik som en 3D-printer för att smälta och kyla plast – vilket innebär att användaren kan lyfta pennan från papperet och bokstavligt talat rita i luften.

Som så många andra geniala produkter uppstod 3Doodler på crowdfundingsidan Kickstarter.com, där privatpersoner stöttar projekt de vill ska bli verklighet. Med 2,3 miljoner dollar donerade är pennan en av de mest stöttade i sajtens historia.

CoolStuff blir exklusiv återförsäljare av 3Doodler i Norden, och är dessutom först att lansera den internationellt.

– Att vi är först i världen med att sälja 3Doodler är vi mycket stolta över! Det har vi lyckats förhandla oss till genom att visa upp ett track record av att erbjuda de roligaste och coolaste prylarna först, säger Christian Omander, en av CoolStuffs grundare.

Pennan laddas med plaststickor. När användaren trycker på knappen börjar plasten smälta, matas ut ur pennans topp och samtidigt kyls ner och stelna. Det innebär att man kan lyfta pennan från pappret och fortsätta rita i luften.

– Du kan göra allt från enkla kladdteckningar till avancerade 3D-modeller. Ska du ge dig på avancerade modeller behöver du såklart ha tränat lite först, men i övrigt är det bara kreativiteten som sätter gränserna, säger Christian Omander.

– Den som är kreativ och lekfull och gillar att rita, kladda och skapa så kommer att älska 3Doodler. Vem kan motstå att få rita i luften?

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax